Η δράση συνεχίζεται με τη συνεργασία των ομάδων στην συλλογή φωτογραφιών και την δημιουργία φωτογραφικού λευκώματος. Το λεύκωμα θα περιέχει μία σύντομη παρουσίαση του δικτύου «Νήσων Περίπλους» και της συνάντησης στη Ρόδο και ως θέμα, ορίζεται η αποτύπωση – προβολή – καταγραφή των εθίμων και παραδόσεων των νησιών την περίοδο του καλοκαιριού. Τα λαϊκά και θρησκευτικά δρώμενα, η γαστρονομία, τα πρόσωπα, η τελετουργία καθώς και τα ήθη και έθιμα κάθε περιοχής αποτελούν φωτογραφικές στιγμές που μπορούμε να καταγράψουμε με τον φακό. Μια περιγραφή, μια ιστορία, μια μαντινάδα, ένα ανέκδοτο, κάποιο παραμύθι, ρίμες θα μπορούσαν να συνοδεύουν την φωτογραφία και να αποτελέσουν ένα ξεχωριστό λεύκωμα.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα μέλη των φωτογραφικών ομάδων. Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής ανεξάρτητοι φωτογράφοι που δεν συνδέονται με τις ομάδες και την συνάντηση της Ρόδου. Κάθε ενδιαφερόμενος δύναται να λάβει μέρος με όσες συμμετοχές αυτός επιθυμεί.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο σύνδεσμο: Συνέχιση δράσης “Ο ρόλος της φωτογραφίας στην ανάδειξη του πολιτισμού των νησιωτικών περιοχών”