Η δράση «Καλλιτεχνική κατασκευή περιεκτών (πλαισίων αποθήκευσης) κάδων ανακυκλώσιμων απορριμμάτων σε παραλία βραβευμένη με γαλάζια σημαία» διοργανώθηκε από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυκλάδων Α.Ε. σε συνεργασία με τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης.

Η δράση περιλαμβάνεται στο σχέδιο συνεργασίας «Θαλάσσιο Περιβάλλον, Παράκτιες Απειλές και Αλιεία» που υλοποιείται με συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης/Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας & Θάλασσας 2014-2020.

Για την επιλογή του σχεδίου του περιέκτη πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία ειδικών, διαγωνισμός σχεδίασης, στον οποίο πήραν μέρος προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων & Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε από την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού, στον μεταπτυχιακό φοιτητή Σταμάτη Κανατά, το σχέδιο του οποίου επιλέχθηκε από τις προτάσεις που υποβλήθηκαν.

Οι περιέκτες κατασκευάστηκαν με χρήση ανακυκλώσιμων και φιλικών προς το περιβάλλον υλικών, ενώ η μορφή και τα χρώματά τους αντλούν έμπνευση από το θαλάσσιο περιβάλλον.

Οι περιέκτες θα τοποθετηθούν από τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης στη βραβευμένη με γαλάζια σημαία, παραλία του Γαλησσά στη Σύρο.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τα μέλη της κριτικής επιτροπής κ.κ. Κώστα Βολτή, Γιώργο Κάτρη, Γιάννη Μπαριτάκη, Πάρι Ξυνταριανό – Τσιροπινά, Δημήτρη Σκουλάτο, Ολυμπία Τασσοπούλου, Βαγγέλη Τζαννή, για τον χρόνο που αφιέρωσαν και τις ιδέες τους.